פציעות ספורט נפוצות

עיסוק בספורט באמצעות פעילויות גופניות שונות הוא בריא עבור האדם, עם זאת, במצבים של פעילות יתר או תאונות ספורט עלולות להתרחש פציעות שונות.

פציעות הספורט הן רבות ומגוונות ובהרבה מן המקרים מצריכות טיפול רפואי ממושך הכולל לעיתים פיזיותרפיה וניתוח. להלן מידע מקיף על כל פציעות הספורט הנפוצות לרבות מידע על טיפולים שונים המומלצים, דרכי מניעה ועוד.

פציעות נפוצות

להלן מאמרים מקיפים בנושא פציעות ספורט שונות לפי סוגים ולפי ענפי ספורט נפוצים. תוכלו למצוא גם המלצות לטיפול בפציעות ספורט נפוצות, כיצד להימנע מהן וטיפים של ספורטאים מקצועיים בתחום. 


בחלק מטה תוכלו לחפש סוג פציעה באמצעות סרגל החיפוש.

סוגי פציעות ספורט

פציעות הספורט הן מגוונות ופוגעות באזורים שונים בגוף בהתאם לענף הספורט בו עוסק הספורטאי. עם זאת, ניתן ככלל לחלק את סוגי הפציעות השונות לשני סוגים עיקריים. פציעות שנגרמו כתוצאה מתאונה ופציעות שנגרמו כתוצאה מפעילות יתר. 

פציעות כתוצאה מתאונה וחבלה​

פציעות תאונתיות הן פציעות שנגרמו כתוצאה מתאונות ספורטאים במהלך הפעילות הספורטיבית. זו יכולה להיות נפילה במנח לא נכון שגרמה לשבר, נקע כתוצאה מתנועה חדה וסיבובית של הקרסול או קרע ברצועה הצולבת בעקבות בלימת פתע. כל הפציעות הללו ופציעות נוספות הדומות להן, הן פציעות שבהן תזדקקו ככל הנראה לפרוצדורה רפואית הכוללת גבס, חבישה ולפעמים ניתוח.

פציעות שנבעו מפעילות יתר ועומס באימונים

פציעות מפעילות יתר הן פציעות הגורמות לשחיקה של אזורים שונים בגוף כמו השרירים, העצמות והגידים. פציעות אלו מאופיינות בדלקות, שברי מאמץ וכאב כרוני בלתי פוסק. הטיפול בפציעות אלו כוללות בדרך כלל טיפול תרופתי אנטי דלקתי, טיפול באמצעות מדרסים, פיזיותרפיה ולעיתים רחוקות גם יומלץ על טיפול ניתוחי.

טיפים כללים שיסיעו במניעת פציעות ספורט

כשאנו מבצעים פעילות ספורטיבית, אין ספק שאנו משפרים את בריאות הגוף. פעילות גופנית שמתבצעת על בסיס קבוע יכולה להפחית את הסיכון לחלות במחלות לב, השמנה ועוד. עם זאת, כאשר אנו מגזימים בעומס על שרירי הגוף, הגידים והמפרקים אנו יכולים לגרום לפציעות ספורט ונזקים שגורמים לכאבים, דלקות והתכווצויות שרירים.

להלן מספר טיפים למניעת פציעות ספורט נפוצות:

מתיחות, חימום ושחרור

כאשר אנו מתחילים בפעילות ספורטיבית השרירים שלנו אינם במצב בו הם רוויים בחמצן, אימון בעצימות גבוהה כאשר לא בוצעו מתיחות וחימום בצורה נכונה יכולה לגרום לכאבי ברכיים, שרירים תפוסים, דורבן וכאבים בכפות הרגליים ועוד.

בנוסף, חשוב מאוד לבצע מתיחות בסוף האימון מאחר שהמתיחות משפרות את הגמישות של השרירים, הגידים והמפרקים. מתיחות לאחר אימון משחררות חומצות חלב שהצטברו בשרירים וכך מאפשרות לנו להתחיל את האימון הבא מבלי שהשרירים יהיו תפוסים.

תזונה נכונה ושתית נוזלים באימון

ארנולד שווצנגר תמיד היה אומר לכל מי שהתאפר מגודלו המרשים כשהיה בונה גוף מקצועי – "התזונה היא 70% מהעבודה". חשוב מאוד להקפיד על ארוחות מסודרות לפני ואחרי האימון ושתית מים מרובה. כאשר אנו מבצעים אימון בעצימות גבוהה מבלי שיהיה לנו מקור אנרגיה זמין, מאגר הפחמימות בגופנו מרוקן, וכך אנו "חלשים יותר" באימון.

אי הקפדה על תזונה נכונה לפני אימון גורמת לחוסר ריכוז וסבירות גדולה לבצע תנועה לא נכונה, אי שתית מים בכמות מספקת יכולה לגרום להתייבשות הספורטאי, נזקים למפרקים לגידים ולרצועות.

עבודה עם סרגל מאמצים נכון

רבות מפציעות הספורט הנפוצות היו יכולות להימנע אם הספורטאי היה מתאמן לפי סרגל מאמצים המותאם עבורו. כפי שלא הגיוני לרץ מתחיל לרוץ ריצת מרתון שלמה בלי לבנות את הגוף שלו לכך, כך זה תקף גם לשאר ענפי הספורט. 

במידה ואתם עוסקים בפיתוח גוף, ריצות ארוכות, שחיה, אופנים וכד', הקפידו לבנות תוכנית אימונים מסודרת כך שלא תהיה "קפציה מעל הפופיק" באימונים ותבנו את הכושר באופן הדרגתי. זכרו, מספיקה פציעה קטנה בשביל להשבית אתכם למספר חודשים. עדיף לבנות את הכושר באופן מדורג ובריא. 

הפחית פציעות ספורט באמצעות באמצעות הקשה לגוף

תוך כדי אימון, ישנם רצונות תמיד לדחוף את עצמינו קדימה ולהשתפר. לעיתים עודף מוטיבציה יכול לגרום לפציעות חמורות. בכל אירוע מרתון אנו שומעים על פצועים ולעיתים הרוגים אשר קרסו תוך כדי אירוע הספורט. הדבר הכי חשוב אצל מתאמנים הוא לדעת מתי הכאב הוא כאב טוב או כאב רע:

 

    • כאב טוב הוא כאב באימון שמלווה לאחר מכן בשיפור המערכות הפיזיולוגיות בגוף

    • כאב רע הוא כאב שנובע מדלקות שרירים, פציעות עבר, תחושה כללית של ערפול הכרה ועוד.

לפעמים לוקח שנים לעוסקים בספורט להבין איך לקרוא את הסממנים הללו ולהכיר את גופם. עד אז, תמיד תשאלו את עצמיכם את השאלה "האם אני דוחק/ת בעצמי יתר על המידה"

ביטוחי ספורט ייעודיים לספורטאים ומאמני כושר

כמו שניתן להבין, פציעות ספורט הן המגוונות מצריכות טיפולים מסוגים שונים שהטיפול בהם עולה כסף רב ויש להיערך לכך. הדרך הנכונה להיערך היא באמצעות ביטוח ספורטאים ייעודי בו יהיה לכם כיסוי רפואי אם חלילה תיפצעו. הביטוח הייעודי יבטח אתכם על פי סוגי הפציעות ועל פי תחומי הספורט שבהם אתם עוסקים.

כאשר ספורטאי נפצע, הוא חשוף לנזקים כלכליים רבים כמו אובדן ימי עבודה, אובדן השתכרות עתידית כתוצאה מנכות ואובדן כושר עבודה. לכן, רצוי מאוד לשקול לרכוש את הביטוחים הבאים:

 

    • ביטוח תאונות אישיות לספורטאים

    • ביטוח בריאות

    • ביטוח סיעודי לספורטאים

    • ביטוח אובדן כושר עבודה.

אנו במרכז הישראלי לביטוח מקצועות הספורט מתמחים בביטוחים המתאימים לספורטאים. במידה ואת/ה ספורטאי חובב או מקצועי, חשוב שתגן על עצמך עם ביטוח מתאים אשר נותן פיצוי כספי במידה וחס וחלילה נפצעת.

צרו קשר
אני מאשר/ת שקראתי את תקנון האתר | מדיניות הפרטיות
תחומי המומחיות שלנו:
ביטוח אחריות מקצועית למאמני כושר
ביטוח אחריות מקצועית למטפלים
ביטוח לספורטאים
עקבו אחרינו:
לוגו המרכז לביטוח מקצועות הספורט והרפואה האלטרנטיבית

צרו קשר

אני מאשר/ת שקראתי את תקנון האתר | מדיניות הפרטיות
הודעת וואטסאפ

הודעת וואטסאפ

Call Now Button דילוג לתוכן