רפואה משלימה ורפואה אלטרנטיבית – רשימת המקצועות

אין זה סוד שבשלושת העשורים אחרונים, יותר ויותר ישראלים בוחרים לעבור טיפולים שונים ומגוונים, במסגרת מה שמוכר בשם "רפואה משלימה" וידוע גם בשמות נוספים כגון רפואה אלטרנטיבית או רפואה טבעית.

לכן, יצרנו עבורכם מרכז מידע כולל שיציג את מה שצריך לדעת על התחום בכלל ועל סוגי טיפולים שונים בפרט. כאן תוכלו לקבל מידע שלם וכולל על כל סוג של טיפול, כיצד הוא יכול לעזור לכם, מתי הוא יכול לשרת אתכם, מה נדרש לשם כך, כיצד בוחרים מטפלים בכל תחום ותחום ועוד. המטרה שלנו היא לספק לכם את כל החומר שאתם צריכים אודות רפואה משלימה ובפרט לגבי טיפולים אלטרנטיביים שונים.

תוכן עניינים

רפואה משלימה - רשימת מקצועות הטיפול

להלן רשימה של מקצועות הרפואה האלטרנטיבית והמשלימה. ניתן בכל עת ללחוץ על אחד ממקצועות הטיפול לקבלת מידע נרחב אודות שיטות הטיפול המקובלות בענף זה.

מה זה רפואה משלימה?

ההגדרה הנכונה ביותר עבור רפואה משלימה, היא התפיסה שכל בעיה איתה אנחנו מתמודדים איננה נובעת מעניין נקודתי, פיזיולוגי, אלא צריך להתייחס לבעיה באופן רחב, הוליסטי, חיבור של גוף ונפש.

כלומר, אם נניח אנחנו מתמודדים עם כאב גב, זה לא נובע אך ורק בגלל שיש לנו בעיה ספציפית בגב, אלא זה משהו הרבה יותר עמוק מזה. מדובר על בעיה שנוצרה עקב לחצים ומתחים או מצבים נפשיים אחרים שמקרינים גם על הגוף.

מעבר לזה, רפואה אלטרנטיבית, משלימה, מאמינה בגישה שהטיפול בגוף האדם צריך להיות טבעי. להתבסס על מגע ועל חומרים טבעיים, ולא תרופות או תרכובות שכוללות מרכיבים כימיים. כך אנחנו יודעים בדיוק מה אנחנו מכניסים לגוף שלנו, כך אנחנו לא צריכים להתמודד עם תופעות לוואי שונות, שהגוף לא אמור לסבול מהן.

חשוב להבין, רפואה משלימה מתייחסת לכל היבט וכל איבר בגוף. אנחנו יכולים לראות טיפולים שקשורים לראש ועד טיפולים שקשורים לכפות הרגליים שלנו. אנחנו יכולים למצוא טיפולים שמתייחסים לעייפות, חרדות, לחצים, ולכל מצב נפשי אחר. גם כשאנחנו מתלוננים על כאבים בחלק כזה או אחר של הגוף, אזי שההתייחסות היא לא ספציפית לאותו איבר, אלא היא רחבה יותר ומתייחסת גם למה שאנחנו חשים מבחינה נפשית, מבחינה אישית.

חשוב לציין, אחת הסיבות שסך הטיפולים נקראים "רפואה משלימה" היא בגלל שבעבר היה נהוג לראות בהם כטיפולים משלימים לרפואה קונבנציונאלית. עם הזמן, ההתייחסות לאותם טיפולים השתנתה, ולכן גם מתייחסים אליהם כאל טיפולים אלטרנטיביים, כלומר הם לא משלימים את הרפואה הקונבנציונאלית, אלא במקרים מסוימים, הם מהווים אלטרנטיבה לרפואה זו.

מדוע כדאי לטפל ברפואה משלימה?

כאמור, רפואה משלימה מתייחסת לכל מטופל כמכלול ומקשרת בין החלק הפיזי לחלק הנפשי, וכן היא מטפלת בבעיות באופן טבעי, בין אם זה באמצעות מגע ובין אם זה באמצעות צמחי מרפא או חומרים טבעיים אחרים.

בצורה כזו, נמנע מאיתנו הצורך גם לעבור טיפולים ובדיקות פולשניות שיכולות להכיל סיכונים שונים, וכן נמנע מאיתנו הצורך ליטול תרופות שמכילות מרכיבים כימיים, מרכיבים שיכולים לייצר תופעות לוואי שונות. בסופו של דבר, כל טיפול רפואי מסוג כזה או אחר, אמור לעזור לנו לפתור בעיה מסוימת. ברגע שאנחנו נוטלים תרופה מסוימת, היא עלולה לייצר בעיה משמעותית יותר. בין אם זה בגלל מרכיב שאיננו רלוונטי או איננו מתאים עבורנו. כמובן שזה לא אמור להיות כך.

 אך קיים רובד נוסף והוא התייחסות לכל מטופל כפרט. באופן עקרוני כך אמורה גם להיות הרפואה הקונבנציונאלית, אך לא תמיד זה קורה. ברפואה משלימה, ההתייחסות של המטפל לכל מטופל, היא באופן ספציפי על פי מה שהוא חווה, בין אם זה מבחינה פיזית ובין אם זה מבחינה נפשית, החיבור בין השניים.

רפואה משלימה

הבדלים בין רפואה משלימה לרפואה קונבנציונאלית

התייחסות למטופל

כאשר מטופל מגיע לרופא (רפואה קונבנציונאלית) ומתלונן על כאב במקום מסוים. הרופא שולח אותו לצילומים, בדיקות, ובהתאם מחליט על תוכנית הטיפול שלו.

כאשר הוא ניגש למטפל (רפואה משלימה), ייתכן והוא יישלח לבצע בדיקות דם, אך מעבר לכך, הוא יישאל שאלות שונות, בין אם זה בהקשר לתזונה, שינה, לחצים נפשיים ודברים אחרים שיכולים להשפיע כך או אחרת על מה שהוא חווה.

טיפולים

ברפואה קונבנציונאלית הטיפולים מתבססים על תרופות, שימוש במכשירים שונים, צילומים, ניתוחים, פעולות פולשניות. רפואה משלימה לעומת זאת, מתבססת על מגע, שימוש במרכיבים טבעיים, תזונה, עיסוי, מחטים. לא יתבצעו פעולות פולשניות.

תוכניות טיפול

במקרים רבים, ברפואה קונבנציונאלית הטיפולים יתבססו על פרוטוקולים על פי ניסיון העבר, על פי הספרים והמחקר בתחום. ברפואה משלימה לעומת זאת, הן יתבססו על מה שחווה המטופל, כל אחד וסוג הטיפול הנכון עבורו.

תופעות לוואי וסיכונים

ברפואה קונבנציונאלית, הסיכון הוא גבוה יותר בגלל אופי החומרים והטיפולים המתבצעים. רפואה משלימה, הסיכון קשור לאיכות המטפל וכן לשאלה, עד כמה הטיפול באמת עונה על הצרכים של המטופל ביחס לבעיה איתה הוא מתמודד.

חשוב להדגיש הבדל משמעותי נוסף, והוא ההתייחסות מבחינת החוק. רפואה קונבנציונאלית מוסדרת בחוק, יש הגדרות ברורות מי רופא ומי לא, יש הגדרה ברורה מי יכול ללמד רפואה ומה התנאים לכך.

לעומת זאת, בתחום של רפואה משלימה, זה לא בהכרח כך. המטפלים אינם נחשבים לרופאים, וכל מי שעוסק בתחום חייב ליידע את המטופלים שהוא איננו רופא או דוקטור, ואיננו מתעסק ברפואה שיש לה ביסוס מדעי. יחד עם זאת, קופות חולים, חברות ביטוח וכן רופאים קונבנציונאליים, נוהגים לשלוח מטופלים שלהם לטיפולים אלטרנטיביים, בין אם זה כטיפול משלים או טיפול ראשי.

לימודים ברפואה משלימה

ישנן מכללות ובתי ספר שונים אשר עוסקים בלימודי רפואה משלימה, על שלל המקצועות השונים שנכללים תחת הגדרה זו.  אין מדובר בלימודי רפואה, אלא בלימודים על פי הרעיון של כל אחד מהמקצועות בתחום. לכן גם הדרישות אינן דומות לאלו של בתי ספר לרפואה.

יחד עם זאת, אנחנו יכולים לראות גידול עצום במספר המתעניינים בלימודי רפואה משלימה, על מכלול התחומים השונים. בין היתר זה נובע מהעובדה, שיש היום הרבה יותר מודעות לנושא והרבה יותר אפשרויות לעסוק בתחום, בין אם זה כעצמאיים ובין אם זה כשכירים, כולל בבתי חולים, קופות חולים ועוד.

סיכום:

רפואה משלימה היא חלק מהותי וחשוב בכל מה שקשור לטיפול בבעיות שונות, החל מדברים שקשורים לבעיות תזונה, כאבים כרוניים, בעיות בהריון, בעיות אישיות ועוד. לכן אפשר להבין מדוע יש עלייה ניכרת בכמות המטפלים ולצידה, עלייה ניכרת בכמות המטופלים.

שתפו עמוד זה:
סוגים שונים של טיפולי רפואה משלימה
צרו קשר
אני מאשר/ת שקראתי את תקנון האתר | מדיניות הפרטיות
לוגו המרכז לביטוח מקצועות הספורט והרפואה האלטרנטיבית

צרו קשר

אני מאשר/ת שקראתי את תקנון האתר | מדיניות הפרטיות
הודעת וואטסאפ

הודעת וואטסאפ

Call Now Button דילוג לתוכן