האם אתם יודעים מהי מהירות אופניים חשמליים המותרת בארץ? מהם הגדרות החוק בכל הנוגע לרכיבה וכיצד להגן על עצמכם בפני תאונות ודוחות משטרה – כל זאת במאמר הבא:
אופניים חשמליים הפכו להיות אחד מכלי הרכב השכיחים ביותר במדינת ישראל. אופניים חשמליים נועדו על מנת להקל על המשתמש הממוצע ולחסוך ממנו פקקים ועיכובים מיותרים. אך במדינת ישראל ישנם חוקים ברורים וייחודיים ותו תקן עבור האופניים החשמליים ורוכביהם, כאשר אחד מהחוקים החשובים ביותר הוא המהירות המותרת לרוכבי אופניים חשמליים. רוצים לדעת מה החוק אומר? וקראו את השורות הבאות בהם כל הפרטים הנדרשים על מנת להימנע מקנסות ועוגמת נפש.
מהי הגדרת החוק בנוגע למהירות המותרת לאופניים חשמליים?
החוק בנוגע למהירות המותרת ברכיבה על אופניים חשמליים אינו מותיר מקום לספק. על פי החוק אופניים חשמליים הינם אופניים המסוגלות להגיע להספק כולל של עד 250 watt. מהירות הנסיעה המותרת באופניים חשמליים מוגבלת, כאשר החוק מתיר להגיע למהירות של 25 קמ"ש.
החוק בנוסף קובע כי על מנת לאכוף את מהירות הנסיעה, המנוע חייב שלא לאפשר לרוכב לחרוג ממהירות של 25 קמ"ש על ידי הפסקת הפעולה שלו בהתאם לתו התקן האירופי ולפי תקנות אלו האופניים מיובאות לישראל. הגבלות מהירות אלה גורמות לכך שהרוכב אינו יוכל לעבור את המהירות המותרת גם אם הוא ינסה לעשות זאת בניגוד לחוק.
חלק גדול מרוכבי האופניים החשמליים אינם נוהגים כחוק במדינת ישראל
החוק הנוגע לנושא של מהירות אופניים חשמליים ברור במיוחד, אך ישראלים רבים אשר רוכשים לעצמם אופניים חשמליים אינם מעוניינים להגביל את המהירות שלהם. לכן בניגוד מוחלט לחוק הם מבקשים ממעבדות תיקון / מוסכי אופניים למנוע את עצירת המנוע לאחר שהאופניים החשמליים מגיעים למהירות של 25 קמ"ש ו"פותחים אותו למהירות גבוהה שלעיתים מגיעה ל50 קמ"ש. סיבה זאת מהווה את אחד מהסיבות המרכזיות לתאונות אופניים חשמליים בארץ.
רוצים לנהוג בטוח? זה הזמן לעשות ביטוח צד שלישי
אם אתם רוצים להיות בטוחים כי אתם או ילדכם נוהגים כחוק יש מה לעשות בנידון. ביטוח צד שלישי לאופניים חשמליים שלכם יבטיח שתוכלו לעמוד בהשלכות של גרימת נזק לאדם אחר או לרכוש כתוצאה מהרכיבה באופניים החשמליים. לא מעט סכנות טמונות ברכיבה בכבישים סואנים אשר מלאים בכלי רכב. לא מן הנמנע כי לפחות פעם אחת תהיו מעורבים בתאונה דרכים כזאת או אחרת, ולכן חשוב מאוד שתדעו שיש לכם ביטוח לסיטואציה הזאת.
בנוסף באפשרותכם להרחיב את הביטוח על מנת לכסות נזק לאופניים החשמליים שלכם. כך תוכלו להיות בטוחים כי אתם מכוסים באופן מוחלט מכל הכיוונים. הביטוח כולל כיסוי למשתמשי הדרך (צד ג'), ביטוח תאונות לרוכב וביטוח לאופניים עצמם במקרה של תאונה.
בדיוק כמו שעושים ביטוח לרכב, גם ביטוח לאופניים חשמליים הפך להיות חלק אינטגרלי מתהליך הרכישה והשימוש בהם. כיום עקב ריבוי התאונות והסיטואציות הלא נעימות, משתמשים רבים אשר נוסעים באופן קבוע באופניים חשמליים מעדיפים לעשות ביטוח צד שלישי בכדי לכסות את עצמם בכל סיטואציה עתידית.
הדרכים הטובות ביותר לנהיגה בטוחה על אופניים חשמליים
אומנם החוק מחייב את כל רוכבי האופניים החשמליים לנהוג במשנה זהירות על מנת למנוע מצב של פגיעה ברכבים או בהולכי רגל. אך חלק לא קטן מרוכבי האופניים החשמליים מעדיפים להתעלם מחוקים אלה ממגוון רחב של סיבות.
חבישת קסדה בעת רכיבה על אופניים חשמליים היא אחד מהאלמנטים החשובים ביותר לנהיגה בטוחה. למראית עין נדמה כי חבישת קסדה איננה כה חיונית אך היא יכולה לעשות את כל ההבדל בעת פגיעה או חבטה. כל רוכב אופניים חשמליים מחויב לקרוא את כל החוקים הנוגעים לרכיבה בטוחה, כך תוכלו לדעת שאתם נוהגים על פי החוק ולא פחות חשוב שומרים על חייכם ועל חיי הסובבים אתכם.