ניהול חדר כושר כרוך בהקפדה על כללים רבים אך החשוב מבניהם הוא הקפדה על בטיחות בחדר כושר. על בעל מכון הכושר לוודא וליישם מדיניות בריאות ובטיחות להפחתת הסיכון לפציעות ולפגיעות של המתאמנים. עסקים חכמים בענף הספורט מקפידים באופן שוטף על כללי הבטיחות במכון. במאמר הבא אספנו לכם 5 כללי זהב בנושא בטיחות בחדר כושר שחשוב שתגזרו ותשמרו
מדיניות בריאות ובטיחות צריכה לכלול הוראות להכשרת עובדים. על אנשי הצוות להיות בקיאים בשירותי החייאה, ובחדר הכושר צריכה להיות ערכת עזרה ראשונה שתמיד זמינה ומוכנה לשימוש. חברי הצוות צריכים לקבל הדרכה לגבי השימוש הנכון במתקנים, ולפקח בהתאם על המתאמנים.
באחריותם של אנשי ההנהלה של חדר הכושר להעריך את בטיחות המתקנים באופן קבוע, לאתר סיכונים אפשריים ולהחתים את המתאמנים על שאלון בריאות. לקוחות חדשים צריכים אף לקבל סיור מקדים במקום ולהכיר את הוראות השימוש הבטוח במכשירים.
מאמנים בחדר הכושר חייבים להיות בעלי הסמכה והכשרה בתחומי הפעילות הגופנית ובטיחות, להחזיק בתעודת מדריך כושר ממקום מוסמך ותעודת עזרה ראשונה למקרי חירום בו ישנה פציעה של מתאמן או התמוטטות לאחר מאמץ.
לרוב המאמנים הם הפנים של חדר הכושר וחשוב שיהיה להם ידע נרחב וניסיון בהרכבת תוכניות אימונים מותאמות אישית.
תחזוקת ציוד חדר הכושר
הציוד בחדר הכושר, כגון הליכונים ומכשירים להרמת משקל, צריכים להיות מתוחזקים באופן קבוע על מנת שהשימוש בהם יהיה נוח ובטוח. מדיניות מסודרת וברורה בנושא תחזוקת ציוד משפרת את התפקוד ואת הבטיחות, והציוד צריך להיות ממוקם גם במיקום הנכון.
לדוגמה, אם ההליכונים ממוקמים קרוב מדי לקיר, מתאמן שנופל עלול להיפגע מהקיר ולסבול מנזק. מדיניות הבטיחות צריכה לדרוש שהצוות יקבל הכשרה לאיתור פגמים או תקלות במכשירים הקיימים ובמכשירים החדשים בחדר הכושר – שאלו את יבואן הציוד או הספק הרשמי בארץ לגבי הדרכות טכניות של המכשור במכון הכושר.
תקלה בציוד הכושר עלולה להוביל לתאונה קטלנית. אם מכשיר המשקולות נופל כשמרימים אותו, המתאמנים עלולים לשבור עצמות או לסבול מפגיעת ראש חלילה. ציוד מתוחזק היטב מסייע אף להפחתת הסיכון לפציעות חמורות; תחזוקה סדירה מבטיחה שהמכשירים אינם דורשים הפעלת מאמץ מיותר מהמשתמשים בהם.
בריאות והיגיינה חשובים לא פחות כשחושבים על בטיחות בחדר כושר
חדרי כושר נדרשים להקפיד על כללי תחזוקה והיגיינה למניעת זיהומים וחיידקים העלולים להתפשט במקום כתוצאה משימוש במכשירים על ידי אנשים חולים. לכן יש להקפיד על ניקיון שוטף ויומי של המקום, ולהפעיל מדיניות חיטוי הציוד למניעת העברת מחלות.
כך, למשל, יש להורות למבקרים בחדר הכושר שלא לשהות בחדר הסאונה אם הם חולים, לשטוף את הידיים לעתים קרובות, ולנגב את הציוד במגבונים אנטי בקטריאליים טרם השימוש בו. המתאמנים צריכים להשתמש במגבות כשהם מתאמנים על המכשירים, ואם הם חולים, להתרחק מהמקום עד להחלמתם המלאה.
תגובות נאותות במצבי חירום
חדר כושר צריך להנהיג מדיניות כתובה הנוגעת להתנהגות במצבי חירום. הנהלים דורשים את הבטחת מוכנות הצוות לטפל באירועי חירום קטנים כגדולים, ולדעת כיצד להעניק את העזרה הראשונה הדרושה. על כל חברי הצוות לדעת היכן ממקומת ערכת העזרה הראשונה והדפיברילטור של המוקם.
מומלץ שבחדרי כושר יועסקו באופן קבוע אנשי פיקוח מקצועיים, במיוחד כשבני נוער פעילים במקום. השילוט בחדר הכושר צריך להיות ברור ולהתריע מפני סיכונים, וחייבת להיות במקום יציאת חירום נגישה למקרה של סכנה.
אם בכל זאת תאונה קוראת, חשוב לוודא שיש ביטוח לחדר כושר
אם תקפידו על הכללים שנידונו בכתבה זו תוכלו לצמצם משמעותית סיכונים של תאונות ומקרים לא נעימים בחדר הכושר אך אי אפשר להבטיח זאת בוודאות., בשביל זה קיימים ביטוחים מיוחדים שמתאימים לחדרי כושר וסטודיו אימון. ביטוחים אלו מתחלקים ל2 חלקים:
- ביטוח אחריות מקצועית – מכסה מקרים בהם מתאמן תובע את המאמן בגין פציעה שמקורה ברשלנות המאמן
- ביטוח לחדר הכושר וצד שלישי – מכסה נזקים של שריפה, נזקי מים, פריצה ונזקים למתאמנים שמקורם בשטח חדר הכושר.
כדי להתמודד היטב במקרי חירום של בטיחות בחדר כושר, ובמקרים של פגיעות או פציעות של מתאמנים, חשוב להקפיד על ביטוח מתאים לחדר הכושר.
יש לכם שאלה? מוזמנים לפנות אלינו ולהתייעץ.