זה לא סוד כי תאונות שבהם מעורבים אופניים חשמליים הפכו להיות מכת מדינה. מידיי יום נתפסים מאות רוכבים ברחבי הארץ אשר אינם נוהגים כחוק, דבר שעלול לקרב את התאונה הבאה. המשטרה התחילה רק לאחרונה לאכוף את החוקים באופן נרחב יותר, אך עדיין קשה לראות את התוצאות בשטח. הרשות לבטיחות בדרכים טוענת כי רק אכיפה מוגברת, הגדלת מסלולי האופניים המותרים לנסיעה והסברה בפני בני נוער היא הדרך הטובה ביותר שתוביל לפתרון.
כמה רוכבי אופניים חשמליים יש במדינת ישראל?
אופניים חשמליים הפכו להיות אחד מהטרנדים הלוהטים ביותר בעולם כולו, ישראל לא נותרה מאחור בנושא הזה וכיום במדינת ישראל 12% מכלל האוכלוסייה משתמש באופניים חשמליים. אומנם לא כולם משתמשים באופניים החשמליים באופן יומיומי, אך מדובר בהחלט בנתון משמעותי מאוד אשר מעיד על גודלה של הבעיה.
הסיבה לכמות הגדולה של רוכבי האופניים החשמליים במדינת ישראל היא פשוטה למדיי, וזהה לסיבה שבה הכלי הזה הפך להיות נפוץ בעולם כולו. מדובר בכלי תחבורה יעיל שיכול לעזור כנגד הפקקים שנמצאים כמעט בכל עיר בישראל. בנוסף אופניים חשמליים נגישים כמעט לכל אדם, וכל רוכב מגיל 16 רשאי לרכב על אופניים חשמליים ללא רישיון או טסט. ואם לא די בכך, כיום ניתן למצוא אופניים חשמליים במחירים נוחים במיוחד, אשר בהשוואה לרכב יכולים לחסוך לכל אדם מאות שקלים מידיי חודש.
תאונת אופניים חשמליים – כמה רוכבים נפגעים מידיי שנה?
לצערנו הכמות של רוכבי האופניים החשמליים שמעורבים באופן ישיר או עקיף בתאונות דרכים מידיי שנה נמצאת בעלייה מתמדת. עמותת אור ירוק פרסמה כי בשנת 2017 697 רוכבי אופניים חשמליים אושפזו בבתי החולים לאחר שהיו מעורבים בצורה כזאת או אחרת בתאונת דרכים. הנתון של שנת 2017 גבוה מהנתון הזהה בשנת 2016 בכ-6%.
שנת 2018 אינה מבשרת טובות, וניתן להגיד באופן חד משמעי כי גם השנה הקרובה הולכת להסתיים בנתון גבוה יותר בהשוואה לשנת 2017. מספר ההרוגים לצורך הדוגמא בכל חודש בהשוואה של שנת 2018 אל מול שנת 2017 מכפיל את עצמו. דבר שמעיד על התרחבות התופעה, ועד כמה תופעת האופניים החשמליים הפכה להיות קשה ומסוכנת עבור כל משתמשי הדרך.
ומה החוק אומר? לא הרבה
בישראל ישנם חוקים ותקנות הקשורות באופן ישיר לרכיבה באופניים חשמליים. אחד מהחוקים הבולטים ביותר הוא הגיל המינימאלי לרכיבה על אופניים חשמליים שעומד על 16 שנים. כיום חלק נכבד מרוכבי האופניים החשמליים במדינת ישראל אינם עומדים בחוק זה, אך היעדר אכיפה היא הסיבה לכך שיותר בני נוער מתחת לגיל 16 רוכשים אופניים חשמליים.
חוק נוסף שאמורים לאכוף במדינת ישראל הוא המהירות המקסימאלית שניתן לנסוע בה. המהירות המקסימאלית עומדת על 25 קמ"ש לכל היותר, אך יותר ויותר רוכבי אופניים חשמליים פותחים את המהירות של האופניים כך שהם יוכלו לעבור את ה-25 קמ"ש. גם כאן ניתן להגיד כי האכיפה איננה אידיאלית, ולכן החוק איננו רלוונטי כל כך.
החשיבות של ביטוח לאופניים חשמליים
לאחר שהבנו והכרנו את הסכנות הקיימות בשימוש באופניים חשמליים, ישנו פתרון שיכול לעזור לכם לנהוג בבטחה ובראש שקט. ביטוח לאופניים חשמליים, יגרום לכם לדעת כי יש מי שדואג לכם במקרה של פציעה או נזק לאופניים. כך תוכלו לדעת שאם פגעתם בהולך רגל או ברכב, אינכם נדרשים להתמודד עם התביעות או הבעיות לבדכם. בזכות הביטוח תוכלו להיות בטוחים כי יש מי שיספק לכם את כל הכלים הנדרשים על מנת שתוכלו להתמודד עם הבעיות השונות.